• ჯანი როდარის 100 წელი შეუსრულდა!

• დღეს, დიდ იტალიელ საბავშვო მწერალს, ჯანი როდარის 100 წელი შეუსრულდა! ვინ არ იცნობს ჩიპოლინოს, რომლის თავგადასავალი ნათარგმნია მსოფლიოს მრავალ ენაზე.

1920 წლის 23 ოქტომბერს იტალიის ქალაქ ომენიაში დაიბადა უდიდესი საბავშვო მწერალი და პედაგოგი ჯანი როდარი. მისი ყოველი ნაწარმოები ფანტაზიის დღესასწაულია. იგი ზღაპრების არარეალური სამყაროს მეშვებოთ ცდილობს ბავშვებს დაანახოს რეალური სამყარო და კეთილი რჩევები მისცეს. ჩვენი სკოლა მიწვეული იყო ჯანი როდარის 100 წლისთავზე, მაგრამ დღეს მხოლოდ შორიდან ვულოცავთ ომენიას, მის მშობლიურ ქალაქს, ამ დიდებულ დღეს. ასევე მთელი მსოფლიოს როდარიანელებს!

სკოლა ცისკრის პროექტში, რომელიც ჯანი როდარის 100 წლისთავს მიეძღვნა არის რუბრიკა: ტექსტზე „ჯანი ჩვენ ტოლები ვართ“ შექმენი მუსიკა.

სკოლა ჯეჯილიდან მივიღეთ ულამაზესი კლიპი, რომლის ავტორია კომპოზიტორი არჩილ გიორგობიანი, სიმღერას ასრულებს მისი შვილი ალექს გიორგობიანი (სკოლა ჯეჯლი, 3 კლასის მოსწავლე). მას ძალიან უყვარს იტალია და ჯანი როდარი.

დარწმუნებულები ვართ, რომ სილამაზე და სიკეთე ყველა ვირუსს და ყოველგვარ ბოროტებას ძლევს.

Oggo e` il centessimo anniversario di Ganni Rodari il famoso scrittore italiano. Chi non conosce Cipolino, la cui avventura e` stata tradotta in tutte le lingue.

Nel 1920 il 23 ottobre, proprio oggigiorno, nacque ad Omegna il gran scrittore per l’infanzia e pedagogista Gianni Rodari. Ogni sua opera è una festa della fantasia, lui cerca attraverso del mondo irreale delle fiabe fa osservare ai bambini il mondo reale della vita e cosi dargli buoni consigli.

Purtroppo, solo da lontano possiamo fare gli auguri più affettuosi ad  Omegna ed a tutti Rodariani del mondo!

Nel progetto della scuola "TSISKARI" dedicato a centennario di Gianni Rodari c'e una rubrica - comporre una musica sul testo "Gianni abbiamo la stessa eta, tu e noi".

Ecco dalla scuola "Gegili" di Tbilisi, dove da tre anni si insegna l'italiano, abbiamo ricevuto questo bellissimo video: compositore - Archil Giorgobiani, Canta suo figlio Alex Giorgobiani III elementare. Un ragazzo, tanto innamorato d'Italia e Gianni Rodari.

La bellezza e la bonta vinceranno ogni virus ed ogni male! Siamo sicuri.

• იტალიური ენის კვირეული

• 2001 წლიდან მთელს მსოფლიოში ყოველწლიურად, იტალიის რესპუბლიკის პრეზიდენტის პატრონაჟით, აღინიშნება იტალიური ენის კვირეული.

მეოცე მსოფლიო კვირეულის ფარგლებში იტალიურ სკოლა ცისკარში წელს, 21 ოქტომბერს, საქართველოში იტალიის საელჩოს მხარდაჭერითა და თანადგომით, ჩატარდა პროექტის პრეზენტაცია „კომიქსი მუზეუმებში“.

პროექტის ფარგლებში პედაგოგებმა მოსწავლეებს წარუდგინეს იტალიის მუზეუმების უჩვეულო პრეზენტაციები, რომლებსაც ცნობილმა იტალიელემა გრაფიკოსებმა 51 ბროშურისგან შემდგარი კომიქსების სერია მიუძღვნა. აჩვენეს სხვადასხვა ვიდეორგოლები, მათ შორის ნაჩვენები იყო ქ. რომის ტრაიანეს არქეოლოგიური მუზეუმი, რომლის მიხედვით მესამე კლასის მოსწავლეებმა, პედაგოგების დავიდე დოჩჩიოლის და ქეთევან სიხარულიძის ხელმძღვანელობით, შექმნეს კომიქსები ნახატების სახით, ხოლო მეექვსე კლასის მოსწავლეებმა, პედაგოგ ეკა ლაგვილავას ხელმძღვანელობით კომიქსები - კომპიუტერული სახით.

პროექტის მიზანი იყო სწავლებაში კომიქსების გამოყენებით, მუზეუმების სამყაროში მოსწავლეთა მოგზაურობა და იტალიის მუზეუმების უკეთ გაცნობა.

La Settimana della Lingua Italiana viene celebrata ogni anno in tutto il mondo dal 2001 sotto gli auspici del presidente della Repubblica Italiana. Nell'ambito della XX Settimana Mondiale, la scuola italiana “Tsiskari”, il 21 ottobre, con il supporto e l'assistenza dell'Ambasciata d'Italia in Georgia, ha tenuto una presentazione del progetto "Comics in Museums". Nell'ambito del progetto, i docenti hanno presentato agli studenti delle insolite presentazioni dei musei italiani, a cui famosi grafici italiani hanno dedicato una serie di fumetti composta da 51 opuscoli.

Presso l'istituto “Tsiskari”, sono stati mostrati vari video, incluso quello riguardante il Museo Archeologico “Metauros”, secondo il quale i bambini di terza elementare, coordinati dagli insegnanti Davide Doccioli e Ketevan Sikharulidze, hanno realizzato fumetti sotto forma di disegni, e gli alunni della sesta classe, guidati dall'insegnante Eka Lagvilava, hanno creato fumetti con l'ausilio del computer.

Lo scopo del progetto è stato quello di utilizzare il fumetto nell'insegnamento, portare gli studenti in un viaggio nel mondo dei musei e conoscere meglio i musei italiani

• ახალი სასწავლო წელი

• 15 სექტემბერს ახალი სასწავლო წელი, იტალიურ სკოლაში განახლდა დისტანციურ რეჟიმში.

პირველი ოქტომბრიდან I-VI კლასების მოსწავლეებისთვის სწავლება მიმდინარეობს სასკოლო სივრცეში.

სასწავლო პროცესი სკოლაში წარიმართება ზოგადსაგანმანათლებლო დაწესებულებებისთვის, ახალი კორონავირუსით (SARS-CoV-2) გამოწვეულ ინფექციასთან (COVID-19) დაკავშირებული ზოგადი რეკომენდაციების სრული დაცვით.